Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Triggerpoint Therapie, ofwel Dry Needling, focust op zeer lokale verkrampingen in de spieren waardoor bijgevolg een gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat, wat op zijn beurt zorgt voor een overgevoelige plek. Door gerichte behandeling ontlast Move & Sense die lokale verkrampingen zodat je opnieuw (pijn)vrij beweegt. 
 
Triggerpoints definieer je het best als zeer lokale verkrampingen in specifieke spieren die als overgevoelige plekken worden ervaren. Die kunnen in alle spieren ontstaan. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis hiervan liggen zoals overbelasting, een slechte houding maar ook stress, een gebrek aan beweging of slechte voeding kan hiertoe leiden. De oorzaken zijn dus zowel fysisch als psychisch.

Veelvoorkomende voorbeelden van letsels zijn:
X, Y, Z

Annalyne en Mirthe van Move & Sense specialiseren zich in deze behandelingswijze. Dit stoelt opnieuw op de holistische gedachtegang waar het lichaam als één, synergetisch geheel wordt gezien. Een triggerpoint heeft een bepaald uitstralingsgebied. Bijvoorbeeld bij een triggerpoint of verkramping in je kleine bilspier, ervaar je pijn tot in je enkel. Door het in kaart brengen van de verkrampte triggerpoints, kan je oorzakelijk heel wat andere klachten uit de weg helpen.  

De behandeling zelf gebeurt door acupunctuurnaalden die zeer nauwgezet in de triggerpoint aangebracht worden. Daardoor ontspant de gespannen en verkrampte spier waardoor de blokkade wordt opgeheven. Aanvullend kan men via massagetechnieken de triggerpoint verder ontspannen en de doorbloeding verbeteren. De meeste klachten zijn na 4 tot 8 sessies volledig verholpen.

Veelvoorkomende behandelingstechnieken zijn:
A, B, C

Nood aan een behandeling door één van onze specialisten?

Kinesitherapie / Fysiotherapie

Kinesitherapie biedt begeleiding tijdens je revalidatieproces na een trauma of postoperatief. Doelgericht via bewegingstherapie en lokale behandelingen  wordt er gewerkt aan pathologieën van het bewegingsapparaat.

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie focust zich op blessurepreventie, behandelen van sportgerelateerde blessures en begeleiding om je doelstellingen op sportief niveau te behalen.

Manuele Therapie

Het lichaam is één, samenwerkend geheel waar de wervelkolom centraal staat. Met Manuele Therapie worden daarom niet enkel de lokale pijnklachten behandeld, maar ook de oorzakelijke factoren.

Osteopathie

Osteopathie focust nog meer op de holistische visie. Naast spieren, pezen en gewrichten, worden ook de organen, omliggende weefsels en de schedel mee in het behandelingsproces betrokken.