Sportkinesitherapie

Sport-kinesitherapie

Wat is Sportkinesitherapie?

 Heb je bepaalde sportieve doelen voor ogen? Wil je begeleiding om die doelstelling optimaal te bereiken? Of heb je last van een bepaalde sportblessure? Of wil je die juist voorkomen? Wim van Move & Sense is een ervaren sportkinesitherapeut die je met raad & daad bijstaat. 

Enkele veel voorkomende klachten zijn spier- en gewrichtspijnen, tennisellebogen, spierscheuren, peesontstekingen, … Wim behandelt zowel professionele atleten als amateursporters. Aarzel dus niet om een vrijblijvende afspraak te maken ter intake.

Als sportkinesitherapeut focust Wim op ondermeer revalidatie door het opstellen van een gepast revalidatieplan, maar evengoed als je opnieuw aan het sporten wilt gaan en overbelasting wilt vermijden. Een deugddoende sportmassage zodat je opnieuw optimaal presteert of het intapen van een gevoelige zone waar je last van hebt tijdens het sporten. Dit kan zowel met een elastische als een niet-elastische tape, afhankelijk van het juiste probleem.

Via een persoonlijke, weldoordachte aanpak zorgen we dat je pijnvrij aan het bewegen kan blijven. Want blijven sporten is een absolute must, zowel voor mentale als fysieke gezondheid. 

Wim behandelt zowel professionele atleten als amateursporters. Aarzel dus niet om een vrijblijvende afspraak te maken ter intake.

Nood aan een behandeling door één van onze specialisten?

Kinesitherapie / Fysiotherapie

Kinesitherapie biedt begeleiding tijdens je revalidatieproces na een trauma of postoperatief. Doelgericht via bewegingstherapie en lokale behandelingen  wordt er gewerkt aan pathologieën van het bewegingsapparaat.

Manuele Therapie

Het lichaam is één, samenwerkend geheel waar de wervelkolom centraal staat. Met Manuele Therapie worden daarom niet enkel de lokale pijnklachten behandeld, maar ook de oorzakelijke factoren.

Osteopathie

Osteopathie focust nog meer op de holistische visie. Naast spieren, pezen en gewrichten, worden ook de organen, omliggende weefsels en de schedel mee in het behandelingsproces betrokken.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints veroorzaken via hun uitstralingsgebied verschillende klachten. Door het aanbrengen van naalden in de triggerpoints, ontspannen de verkrampte spieren en boek je snel resultaat om je klachten te verhelpen.