Warning: include(): Failed opening '/home/movean/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/vendor/composer/../../src/helpers/current-page-helper.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/movean/public_html/wp-content/plugins/mailpoet/vendor/composer/ClassLoader.php on line 300

Warning: include(): Failed opening '/home/movean/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/vendor/composer/../../src/initializers/disable-core-sitemaps.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/movean/public_html/wp-content/plugins/mailpoet/vendor/composer/ClassLoader.php on line 300

Warning: include(): Failed opening '/home/movean/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/vendor/composer/../../src/initializers/migration-runner.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/movean/public_html/wp-content/plugins/mailpoet/vendor/composer/ClassLoader.php on line 300
Manuele therapie - Move & Sense in Olen

Manuele Therapie

Wat is Manuele Therapie?

 Bij manuele therapie focust Move & Sense op je lichaam als één, synergetisch geheel waarbij we acute en chronische pijnklachten verhelpen door het bewegingsapparaat te herstellen. Centraal hierbij is de focus op wervelkolom. 

Veelvoorkomende voorbeelden van letsels zijn:
frozen shoulder, whiplash, hoofdpijn, evenwichtsstoornissen en lumbago.

Heb je last van een blessure, een geblokkeerde nek / rug, een hernia, stramme spieren of een whiplash? Manuele therapie, een onderdeel van kinesitherapie, biedt soelaas. We bekijken hierbij het lichaam als één geheel waar de wervelkolom een centraal onderdeel van uitmaakt. Door behandeling van de pijnzones, het verbeteren van de lichaamshouding en een betere beweging van de gewrichten, boek je resultaat dat onmiddellijk na de sessie voelbaar is.

Move & Sense heeft met Gert, Mirthe en Annalyne ervaren manuele therapeuten in huis.. Ten eerste houden we een uitgebreid intakegesprek waarbij zowel je medische voorgeschiedenis als persoonlijke situatie (stress op het werk bv.) in kaart wordt gebracht. Daarnaast voeren we uitgebreid klinisch onderzoek uit met spiertesten, gewricht testen, coördinatietesten, … Op die manier stellen we een gepast behandelingsplan voor om optimale resultaten te boeken. 

Manuele therapie focust zowel op mobilisatie, zijnde zachte, kalme en pijnloze bewegingen als op manipulatie, zijnde kleine, snelle bewegingen waardoor de gewrichten opnieuw een juiste, natuurlijke positie aannemen. In de volksmond noemt men dit wel eens het “kraken” van de gewrichten. 

Veelgebruikte behandelingstechnieken zijn:
Diepe dwarse spier technieken, manipulaties, normaliserende mobilisaties en stretching.

Nood aan een behandeling door één van onze specialisten?

Kinesitherapie / Fysiotherapie

Kinesitherapie biedt begeleiding tijdens je revalidatieproces na een trauma of postoperatief. Doelgericht via bewegingstherapie en lokale behandelingen  wordt er gewerkt aan pathologieën van het bewegingsapparaat.

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie focust zich op blessurepreventie, behandelen van sportgerelateerde blessures en begeleiding om je doelstellingen op sportief niveau te behalen.

Osteopathie

Osteopathie focust nog meer op de holistische visie. Naast spieren, pezen en gewrichten, worden ook de organen, omliggende weefsels en de schedel mee in het behandelingsproces betrokken.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints veroorzaken via hun uitstralingsgebied verschillende klachten. Door het aanbrengen van naalden in de triggerpoints, ontspannen de verkrampte spieren en boek je snel resultaat om je klachten te verhelpen.