Kinesitherapie / Fysiotherapie

Kinesitherapie biedt begeleiding tijdens je revalidatieproces na een trauma of postoperatief. Doelgericht via bewegingstherapie en lokale behandelingen  wordt er gewerkt aan pathologieën van het bewegingsapparaat.
De behandeling richt zich dus op blessures van gewrichten, ligamenten, pezen en spieren. Andere toepassingsgebieden zijn ademhalingstherapie en rug -en nekscholing.

Sportkinesitherapie

Ben je sportief aangelegd en heb je een doelstelling voor ogen? Gooit een (sport)blessure roet in het eten? Of wil je juist blessurepreventief te werk gaan? Sportkinesitherapie focust zich zowel op blessurepreventie als het behandelen van blessures. Ook ondersteunen we jou om je sportieve doelen vlot te halen. Wim van Move & Sense is een ervaren sportkinesitherapeut die je met raad en daad bijstaat.

Manuele Therapie

Het lichaam is één, samenwerkend geheel waar de wervelkolom centraal staat. Met manuele therapie worden daarom niet enkel de lokale pijnklachten behandeld, maar ook de oorzakelijke factoren. De uitvoering van de behandelingstechnieken gebeurt met de handen zodat er steeds een interactie is tussen de patiënt en de therapeut. Door het oplossen van bewegingsstoornissen wordt getracht de normale beweeglijkheid te herstellen om alzo het eigen herstelmechanisme van het lichaam te stimuleren. 

Osteopathie

Osteopathie focust nog meer op het holistische visie. Naast spieren, pezen en gewrichten, worden ook de organen, omliggende weefsels en de schedel mee in het behandelingsproces betrokken. Meer dan alleen een behandelingsmethode, is Osteopathie eerder een denkwijze over, en zoektocht naar, de oorzaak van de klachten, waarbij ook voeding , psychosociale en biochemische factoren een rol kunnen spelen.  
Door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te sporen en op te heffen en op die manier de functie te herstellen, wordt het lichaam aangemoedigd om zelf te genezen.

Dry Needling

Triggerpoints, verkrampingen in spieren, veroorzaken via hun uitstralingsgebied verschillende klachten. Door het aanbrengen van naalden in de triggerpoints, ontspannen de verkrampte spieren en boek je snel resultaat om je klachten te verhelpen.