Kinesitherapie / Fysiotherapie

Wat is Kinesitherapie / Fysiotherapie?

 Kinesitherapie is het begeleiden en coördineren van je volledige revalidatieproces. Of je nu last van je rug hebt, nekpijn, spier-of gewrichtsklachten of een sportblessure, kinesitherapie biedt je een gepaste behandeling om dat probleem te verhelpen via bewegingstherapie en lokale behandelingen.

Veelvoorkomende voorbeelden van letsels zijn:
tenniselleboog, spierscheuren, distorsies, knie en heupprothesen, ademhalingskine en cardiale revalidatie.

Move & Sense doelt erop om je pijn te verzachten of je terug vrij te kunnen laten bewegen, zonder dat je last hebt van je kwaal. Zowel Wim, Mirthe, Annalyne als Gert focussen zich op de algemene kinesitherapie. Move & Sense biedt als breed paramedisch centrum ook aanvullende behandelingen aan zodat er op verschillende gebieden progressie geboekt kan worden en je je doelstelling, zijnde pijnvrij bewegen, op de meest efficiënt mogelijke manier behaalt, rekening houdend met je individuele noden. 

Daarom begint elke behandelingsreeks met een anamnese waarbij we je medische voorgeschiedenis alsook persoonlijke voorgeschiedenis in kaart brengen om een voor jou gepast behandelingstraject uit te stippelen. Dit gebeurt uiteraard op wetenschappelijke grond alsook op de mensenkennis & ervaring die Move & Sense doorheen de jaren heeft vergaard. 

Veelgebruikte behandelingstechnieken zijn:
Diepe dwarse fricties, medische trainingstherapie, mobilisaties, stabilisatietraining, stretching, massage, rug-en nekscholing.

Nood aan een behandeling door één van onze specialisten?

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie focust zich op blessurepreventie, behandelen van sportgerelateerde blessures en begeleiding om je doelstellingen op sportief niveau te behalen.

Manuele Therapie

Het lichaam is één, samenwerkend geheel waar de wervelkolom centraal staat. Met Manuele Therapie worden daarom niet enkel de lokale pijnklachten behandeld, maar ook de oorzakelijke factoren.

Osteopathie

Osteopathie focust nog meer op de holistische visie. Naast spieren, pezen en gewrichten, worden ook de organen, omliggende weefsels en de schedel mee in het behandelingsproces betrokken.

Triggerpoint Therapie

Triggerpoints veroorzaken via hun uitstralingsgebied verschillende klachten. Door het aanbrengen van naalden in de triggerpoints, ontspannen de verkrampte spieren en boek je snel resultaat om je klachten te verhelpen.